rss Aktuellt

14.04.2015 Ohjaamo-enheterna främjar förverkligandet av ungdomsgarantin – snart finns tjänster med låg tröskel för unga

Inom kort kan unga få bättre personlig handledning och rådgivning enligt sina behov. Tjänster som har låg tröskel och är lättillgängliga, de så kallade "Ohjaamo"-enheterna inleder sin verksamhet på olika håll i Finland. Dessutom håller en nationell tjänst som bygger på webbhandledning och som riktar sig till unga också på att bli klar.

Mer om ämnet

20.03.2015 Ungdomsgarantin behövs även efter valet

Fortsatt ungdomsgaranti även under nästa valperiod fick omfattande understöd på evenemanget Nuorisotakuu nyt ja tulevaisuudessa i Helsingfors den 19 mars 2015. Över hundra personer som var intresserade av ämnet var på plats och pratade om ungdomsgarantin, och lika många följde inläggen via webben. Dessutom fördes aktiv diskussion på Twitter med taggen #nuorisotakuu. En videoinspelning från evenemanget finns nu tillgänglig på ungdomsgarantins webbplats.

Mer om ämnet

16.03.2015 Följ evenemanget Nuorisotakuu nyt ja tulevaisuudessa på webben

Evenemanget Nuorisotakuu nyt ja tulevaisuudessa ordnas torsdagen den 19 mars 2015 i Helsingfors. Evenemanget kan också följas som webbsändning. Man kan delta i diskussionen på Twitter via taggen #nuorisotakuu.

Mer om ämnet
27.04.2015 10:00Ungdomsgarantin för unga med funktionsnedsättning – förverkligas den?

Unga med funktionsnedsättning omfattas av ungdomsgarantin i samma utsträckning som unga utan funktionsnedsättning. Någonstans brister den röda tråden och den unga personen med funktionsnedsättning trillar av. En cirkel med träning efter träning börjar, utan besked om sysselsättning på riktigt.

Mer om ämnet | 0 kommentarer

 

13.04.2015 10:39Ohjaamo erbjuder tjänster med låg tröskel för unga Katariina Soanjärvi

Ohjaamo är en ny tjänst med låg tröskel som erbjuder information, rådgivning, handledning och stöd åt alla under 30 år. Ohjaamos verksamhetsmodell utvecklas som en del av ungdomsgarantihelheten runt om i Finland. De första Ohjaamo-enheterna kan ta emot sina unga kunder nästa höst.

Mer om ämnet | 0 kommentarer