rss Aktuellt

Berättelser om arbetsförmåga – tre ungdomar berättar

Partiell förlust av eller brist på arbetsförmåga får inte leda till att människan helt hamnar utanför arbetslivet. Då ska man fästa uppmärksamheten vid den befintliga arbetsförmågan. Tarinoita työkyvystä (Berättelser om arbetsförmåga) är en serie med människonära skrivelser. Serien inleds med tre ungdomars berättelser om hur de har kommit eller håller på att komma in i arbetslivet.

Mer om ämnet

24.10.2014 Vad då för en Garanterat bra Up-affär? Kolla in sommarfeelingen i videon

I juli-augusti förra sommaren reste den garanterat bra Pop up-affären runt i Österbotten. Själva butiken var en sjöcontainer som hade inretts av unga från Jupiter-stiftelsens ungdomsverkstad i Vasa. I butiken fanns inget som kostade. I stället bjöd man på mycket information om ungdomsgarantin och Sanssi-kortet utöver kaffe och kex. Containern besökte tre olika städer. I alla städerna hjälpte unga från de lokala ungdomsverkstäderna till att sköta Pop up-affären.

Mer om ämnet

15.10.2014 Tammerfors stad genomför ungdomsgarantin

Tammerfors stad genomför ungdomsgarantin på många fronter. Resultat har redan uppnåtts, fast många åtgärder börjar verka på fullt allvar först efter flera år. Projektchef Maria Virtanen berättar mer om detta på en video.

Mer om ämnet
08.12.2014 10:00Vi behöver en evig ungdomsgaranti Miika Sahamies

Ungdomsgarantin syftar till att stärka samhällets stödnät vid övergångar mellan utbildning och arbetsliv. På detta sätt säkerställs att inte en enda ung person lämnas ensam, utan får allt möjligt stöd från samhället för att bygga upp sin framtid.

Mer om ämnet | 0 kommentarer

 

24.11.2014 10:00Tajua Mut! – multiprofessionellt samarbete till hjälp för unga

Fast det finns omfattande tjänster för barn och ungdomar i Finland, är tjänsterna ofta utspridda mellan olika förvaltningsområden. Det förekommer lite diskussion mellan olika förvaltningsområden och yrkesmänniskorna är inte alltid medvetna om varandra: en lärare och en ungdomsarbetare kan vara oroade för samma unga person utan att de vet om det. 

Mer om ämnet | 0 kommentarer