rss Aktuellt

29.05.2015 Ungdomsgarantin fortsätter som ett av regeringens spetsprojekt

Ungdomsgarantin är med i det nya regeringsprogrammet som ett av spetsprojekten inom kompetens och utbildning. Alla som går ut grundskolan garanteras en utbildnings-, arbets- eller rehabiliteringsplats, och i fortsättningen får de unga alla tjänster i större utsträckning än hittills från en lucka.

Mer om ämnet

14.04.2015 Ohjaamo-enheterna främjar förverkligandet av ungdomsgarantin – snart finns tjänster med låg tröskel för unga

Inom kort kan unga få bättre personlig handledning och rådgivning enligt sina behov. Tjänster som har låg tröskel och är lättillgängliga, de så kallade "Ohjaamo"-enheterna inleder sin verksamhet på olika håll i Finland. Dessutom håller en nationell tjänst som bygger på webbhandledning och som riktar sig till unga också på att bli klar.

Mer om ämnet

20.03.2015 Ungdomsgarantin behövs även efter valet

Fortsatt ungdomsgaranti även under nästa valperiod fick omfattande understöd på evenemanget Nuorisotakuu nyt ja tulevaisuudessa i Helsingfors den 19 mars 2015. Över hundra personer som var intresserade av ämnet var på plats och pratade om ungdomsgarantin, och lika många följde inläggen via webben. Dessutom fördes aktiv diskussion på Twitter med taggen #nuorisotakuu. En videoinspelning från evenemanget finns nu tillgänglig på ungdomsgarantins webbplats.

Mer om ämnet
11.05.2015 09:00Rättvisa åt ungdomar! Leena Suurpää

Finland är ett land som tror på administrativa reformer och institutionella lösningar. I detta synsätt framträder en speciell bild av ungdomar. Den unga personen definieras enligt de åtgärder som riktas till honom eller henne i servicesystemet, snarare än som en aktör i vardagen.

Mer om ämnet | 0 kommentarer

 

27.04.2015 10:00Ungdomsgarantin för unga med funktionsnedsättning – förverkligas den?

Unga med funktionsnedsättning omfattas av ungdomsgarantin i samma utsträckning som unga utan funktionsnedsättning. Någonstans brister den röda tråden och den unga personen med funktionsnedsättning trillar av. En cirkel med träning efter träning börjar, utan besked om sysselsättning på riktigt.

Mer om ämnet | 0 kommentarer