rss Aktuellt

24.10.2014 Vad då för en Garanterat bra Up-affär? Kolla in sommarfeelingen i videon

I juli-augusti förra sommaren reste den garanterat bra Pop up-affären runt i Österbotten. Själva butiken var en sjöcontainer som hade inretts av unga från Jupiter-stiftelsens ungdomsverkstad i Vasa. I butiken fanns inget som kostade. I stället bjöd man på mycket information om ungdomsgarantin och Sanssi-kortet utöver kaffe och kex. Containern besökte tre olika städer. I alla städerna hjälpte unga från de lokala ungdomsverkstäderna till att sköta Pop up-affären.

Mer om ämnet

15.10.2014 Tammerfors stad genomför ungdomsgarantin

Tammerfors stad genomför ungdomsgarantin på många fronter. Resultat har redan uppnåtts, fast många åtgärder börjar verka på fullt allvar först efter flera år. Projektchef Maria Virtanen berättar mer om detta på en video.

Mer om ämnet

11.09.2014 Kampanjen om att tysta ner kroppen har gått hem

En kommunikationskampanj har reklam där ”huvudet som tänker med kroppen” säger vad det säger, men ”huvudet som tänker med knoppen” samlar sitt mod, täpper till den fördomsfulla gaparens mun och fattar ett vettigt beslut. Vad är det egentligen fråga om?

Mer om ämnet
27.10.2014 10:00Ungdomsgarantin är till nytta i alla fall! Raimo Hokkanen

Nu finns det gott om unga i arbetskraftsbyråns statistik. Är detta resultatet av ungdomsgarantin och dess kampanjer? Eller gick det på samma sätt nu som i början av 90-talet? Då var det brist på arbetskraft i Finland. Den dåvarande arbetskraftsförvaltningen hade en reklamkampanj vars tema var: ”Bli kund hos arbetskraftsbyrån, det finns jobb!” Det tog inte så lång tid förrän det fanns cirka 500 000 arbetslösa vid den dåvarande arbetskraftsbyrån.


Mer om ämnet | 0 kommentarer

 

13.10.2014 10:00Utbildningssystemet behöver pedagogisk förnyelse Veli-Matti Lamppu

Ministerierna publicerade nyligen sina framtidsöversikter. Kännetecknande för alla översikter var oro för välfärdssamhällets hållbarhet. Undervisnings- och kulturministeriet har lyft ”Kunskapskedjan i skick – en nystart genom fostran och utbildning” som ett spetstema.

Mer om ämnet | 0 kommentarer