rss Aktuellt

15.10.2014 Tammerfors stad genomför ungdomsgarantin

Tammerfors stad genomför ungdomsgarantin på många fronter. Resultat har redan uppnåtts, fast många åtgärder börjar verka på fullt allvar först efter flera år. Projektchef Maria Virtanen berättar mer om detta på en video.

Mer om ämnet

11.09.2014 Kampanjen om att tysta ner kroppen har gått hem

En kommunikationskampanj har reklam där ”huvudet som tänker med kroppen” säger vad det säger, men ”huvudet som tänker med knoppen” samlar sitt mod, täpper till den fördomsfulla gaparens mun och fattar ett vettigt beslut. Vad är det egentligen fråga om?

Mer om ämnet

10.09.2014 Ungdomsgarantin behandlas i en ansedd publikation

Arbetsminister Lauri Ihalainen och forskningsdirektör Heikki Räisänen vid arbets- och näringsministeriet har skrivit en gemensam artikel om den europeiska ungdomsgarantin och arbetsmarknadsläget för ungdomar i en ansedd publikation. Skrivelsen har rubriken Europa har inte råd med en förlorad generation.

Mer om ämnet
13.10.2014 10:00Utbildningssystemet behöver pedagogisk förnyelse Veli-Matti Lamppu

Ministerierna publicerade nyligen sina framtidsöversikter. Kännetecknande för alla översikter var oro för välfärdssamhällets hållbarhet. Undervisnings- och kulturministeriet har lyft ”Kunskapskedjan i skick – en nystart genom fostran och utbildning” som ett spetstema.

Mer om ämnet | 0 kommentarer

 

29.09.2014 10:00Gå inte förbi FPA − pröva! Marjaana Pajunen

Till dig som är ung
”Jag kan inte gå ut, jag vågar inte gå till butiken, till morsan har jag inte ringt på fem veckor, lärarna är arga för att jag avbröt studierna redan för andra gången, egenvårdaren på akuten har semester, vem sku nu bry sig om mig..? Känner du igen dig själv i den här situationen?

Mer om ämnet | 0 kommentarer